Denominació d'Origen Protegida de la Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya


La qualitat que distingeix la nostra terra
single-blog

 

Zona de Producció i elaboració

La zona de producció de la llet, així com la d'elaboració del formatge està constituïda per les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya. En aquestes comarques es va introduir la producció lletera a principis de segle arran de l'entrada de la fil·loxera que va afectar tota la vinya, conreu que fins aquell moment era l'activitat agrícola principal de la zona.

Característiques del Producte

El formatge emparat per aquesta denominació d'origen protegida és un formatge elaborat exclusivament amb llet de vaca pasteuritzada, madurat, de pasta premsada no cuita. La pasta és de color crema o 'marfil' de textura tendra i cremosa, d'aroma dolç i penetrant, gust franc, suau, agradable i molt característic. Escorça natural de color marró clar.

Composició

En l'elaboració dels formatges es poden utilitzar les matèries primeres següents: Llet de vaca pasteuritzada recollida diàriament Quall animal Ferments làctics Clorur de sodi

Comercialització

El formatge es comercialitza per peces senceres, que poden ser tallades en els establiments de venda i es presenten amb l'etiqueta adherida sobre la cara superior. A l'etiqueta figura, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom del producte 'Formatge de l'Alt Urgell - Cerdanya. Denominació d'Origen Protegida' i el logotip.

Control

Aquest producte te durant tot el procés de producció, un control extern realitzat per una entitat de control reconeguda pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Consell Regulador de la DOP de la Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya
C. Sant Ermengol, 37
25700 La Seu d'Urgell (L'Alt Urgell)
T. 973 350 266
formatge@dop-alturgell-cerdanya.com
www.dop-alturgell-cerdanya.com