Denominació d'Origen Protegida "Pera de Lleida"


La qualitat que distingeix la nostra terra
single-blog

 

Zona de Producció

La zona de producció de les peres de Lleida té un microclima característic molt favorable per al cultiu de la pera i comprèn tota la comarca del Pla d'Urgell i alguns municipis de les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Segrià i l'Urgell. El microclima i les temperatures extremes de Lleida fan que les nostres peres dolces siguin reconegudes arreu del món. Una fruita que ens ajuda a estar sans aportant-nos ferro i vitamines: ingredient indispensable per seguir una bona dieta mediterrània!

Varietats dolces, gustoses, un plaer per als sentits!

La Pera Llimonera, de pell verdosa o groguenca en madurar, de carn blanca i granulosa al paladar. La Pera Blanquilla, de pell fina, de carn blanquinosa i molt suau al paladar. La Pera Conference, de pell verda amb taquetes i de carn blanquinosa.

Característiques

Les peres protegides sota la DOP han de ser de les categories comercials extra i primera destinades al consum en fresc. Presenten una dolçor i un gust característics a causa del seu nivell de sucres més alt, major suculència, sabor i aroma.

Control i certificació

El Consell Regulador garanteix que els productes emparats per la DOP compleixen els requisits establerts en el reglament. El control i la certificació són efectuats per una entitat que compleix la norma EN 45011 i que és inscrita al Registre d'Entitats de Control i Certificació de la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries.

Informació facilitada pel Consell Regulador i la Generalitat de Catalunya

Consell Regulador de la DOP "Pera de Lleida"
Av. Tortosa, 2, oficina 10, edifici Mercolleida
25005 Lleida
T. 973 220 149 / 902 300 973

Atenció al consumidor:
peradelleida@peradelleida.es
peradelleida.es