Denominació d'Origen Protegida "Les Garrigues"


La qualitat que distingeix la nostra terra
single-blog

 

Zona de Producció

La zona de producció de l'oli d'oliva amb denominació d'origen "Les Garrigues" està constituïda pels termes municipals situats al sud de la província de Lleida, a les comarques de les Garrigues, El Segrià i l'Urgell.

Varietats

Les varietats admeses són: l'Arbequina i la Verdiell. D'aquestes dues, un 90% com a mínim de les olives de què s'extrau l'oli ha de ser de la varietat Arbequina.

Tipus

Segons l'època de recol·lecció es poden distingir dos tipus d'oli d'oliva amb la denominació d'origen "Les Garrigues":

Afruitat: prové d'una recol·lecció primerenca, és de color verdós, amb bastant cos i lleugerament amargant.
Dolç: prové d'una recol·lecció més tardana, és de color groc i més fluid.

Característiques

L'oli d'oliva emparat amb la denominació d'origen protegida "Les Garrigues" protegeix solament els olis d'oliva verges de qualitat extra que tinguin una acidesa inferior al 0,5% i un índex de peròxids màx. del 15%.

Comercialització

Els envasos han de ser no metàl·lics, de capacitat no superior a 5 l i han de dur una etiqueta numerada expedida pel Consell Regulador. A l'etiqueta figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom "Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues", el logotip de la denominació i el símbol comunitari.

Control

El Consell Regulador com a organisme de certificació, garanteix que els productes emparats per la Denominació d'Origen Protegida compleixen els requisits exigits en el seu reglament.

Consell Regulador de la DOP "Les Garrigues"
Complex de la Caparrella, 97, 1a planta
25192 Lleida (El Segrià)
T. 973 280 470
info@olidoplesgarrigues.com
olidoplesgarrigues.com